A FINNTASTIC EVENING

Finlandsinstitutet i Stockholm välkomnar våren med en sällan skådad sverigefinsk kulturextravaganza när sex av Sveriges ledande sverigefinska organisationer och föreningar slår ihop sina påsar och arrangerar en kulturextravaganza av sällan skådad rang!

Finntastic skryter med ett heldagsprogram i kulturens tjänst. Det blir författarsamtal med Finlands största bokförlag WSOY:s heta sverigefinska debutförfattare. Ett tiotal finntastiska konstnärer smyckar ut institutet med allt från ljusinstallationer till graffiti. På programmet finns även teater, workshops och performance, samt dj-maraton med namn som Nina Natri och Andrea Reuter bakom skivspelarna. Det hela rundas av med livemusik av Finlands rapparlegend Redrama + Jesse, samt Club Killers med Anna Maria Espinosa bakom mikrofonen.
Finntastic är en del av Kulturnatt Stockholms officiella program och arrangeras av Finlandsinstitutet i samarbete med sex av landets ledande sverigefinska föreningar och organisationer: Musikföreningen Mokoma, kulturtidskriften Sheriffi, Uusi Teatteri, Sverigefinska ungdomsförbundet RSN, Mukulatfestf samt SFU/Revitalisera mera.
www.finntastic.se


A FINNTASTIC EVENING!
Finlandsinstitutet. Lördagen, 21 april kl. 17.00-00.00
Snickarbacken 2-4 (vid Birger Jarlsgatan 35)
Gratis entré!
Arrangörer: Finlandsinstitutet, Musikföreningen Mokoma, Kulturföreningen Sheriffi, Sverigefinska Ungdomsförbundet RSN, Uusi Teatteri, SFU/Revitalisera mera, Mukulatfest.

WWW.FINLANDSINSTITUTET.SE
WWW.MOKOMA.SE
WWW.SHERIFFI.SE
WWW.RSN.NU
WWW.UUSITEATTERI.SE
WWW.MUKULATFEST.SELeave a Reply