FOKUS PÅ FINNTASTIC – KONST: SALLA VARTIAINEN

Finlandsinstitutet i Stockholm välkomnar våren med en sällan skådad sverigefinsk kulturextravaganza och Sheriffi X: Fokus på Finntastic presenterar samtliga deltagare från det omfattande programmet. Tiotalet unga  konstnärer kommer att förvandla institutet till en konsthall med bland annat videoinstallationer, målningar, projektioner, tejpkonst, broderier och en larmbåge. En av konstnärerna är Salla Vartiainen! Salla arbetar främst digitalt. Den konstnärliga vägen har snårat sig via teckning och målning till digitalt efterarbete av film och 2D-animationer. Salla inspireras av olika kommunikationsformer, sagor, lowbrow-konst, kortfilmer, specialeffekter, animationer och serier såsom Vaughns ”Bodé” och Lina Neidestams ”Zelda”. Salla studerar 2D-animation vid Diagonalakademien i Stockholm.

salla.se

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Leave a Reply