“ARVET” NU PÅ GIMO BIBLIOTEK!

Vandringsutställningen “Arvet” har nått nästa etapp, biblioteket i Gimo. I utställningen står andra och tredje generationen i blickfånget. Det centrala  temat i utställningen är möjligheten att föra över språk och kultur till framtida generationer.
Utställningen berör även sverigefinnars kulturliv, identitet, finskspråkiga förskolor, tvåspråkiga minoritetsskolor och kommunernas möjligheter att erbjuda finskspråkig service. Utställningen baserar på intervjuer, bilder, berättelser och rollupp där det finns bilder om människor och miljöer samt citat från intervjuer. Människor berättar om sitt liv med sitt rätta namn. Personerna vi möter representerar ett flertal yrken och roller. Bland de intervjuade finns bland andra skådespelaren Tanja Lorentzon, bildkonstnären Niklas Mulari, samt musikern Tom Piha aka. Max Peezay.

Utställningen flyttar härnäst till Haninge kommunhus (den 10 maj) och därefter till Österbybruks bibliotek (den 21 maj)

Läs mer om utställningen här:
http://www.arkisto.org/PDF/vikvagg.pdf
http://www.arkisto.org/digitala-arkivet/historisk-utstallning-2/

 

 

 

 

 

 

 

Tanja LorentzonLeave a Reply