SHERIFFI X – BLOGGAR: VIKTOR FORS MÄNTYRANTA @ SPRÅKPOLITIK 5.1

Språkpolitik 5.1 är en ny blogg som har skapats inför minoritetsseminariet den 3 juli 2012 i Almedalen. På bloggen publiceras texter av kända och okända experter, aktivister och aktörer som tycker till om svensk språk- och minoritetspolitik. I det allra senaste inlägget kan man läsa om Viktor Fors Mäntyrantas (till vardags frontman i bandet Surunmaa) tankar om sin tornedalska identitet. Bloggen är ett samarbete mellan Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset, Samiskt Språkcentrum, Sverigefinska ungdomsförbundet genom Projektet Revitalisera mera, Sverigefinländarnas delegation, Romska representanter samt Jiddisch-talande representanter.
http://sprakpolitik51.wordpress.com/2012/04/24/min-tornedalska-identitet/

Surunmaa: “Not my property”


 

 

 

 

 

 

Foto: Juho MäntyrantaLeave a Reply