SHERIFFI X DIGGAR: CATS ON FIRE

Finlandssvenska eller snarare finlands-sverige-finska (då han numera är bosatt i Göteborg) musikern Mattias Björkas indieband “Cats on Fire” släppte nyligen sitt tredje studioalbum “All Blackshirts to me”. Plattan fick bland annat brittiska anrika The Guardians recensent på knäna. Tidningen kallar plattan “just great” i en låååång recension.
Cats of Fire bildades 2001 i Vasa och har tidigare släppt två soloalbum, “The Province Complains” (2007) och ‘Our Temperance Movement’ (2009). För den som vill dansa till denna fina indiepop-orkester kan vi meddela att Cats on Fire skall ut på en sommarturné och spelar bland annat i Stockholm (20/7: Debaser Slussen), Göteborg  (21/7: Jazzhuset) samt i Malmö (27/7: Debaser).

Lyssna på Cats on Fire här:
Tears in your cup, Cats on Fire.

Cats on fire, recension @ the Guardian
http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2012/may/04/cats-on-fire

Cats on Fire är:
Mattias Björkas – acoustic guitar, vocals
Ville Hopponen – electric guitar, backing vocals
Kenneth Höglund – bass guitar
Iiris Viljanen –  keyboards, backing vocals
Yrjö Ylijoki – drumsLeave a Reply