SHERIFFI X TIPSAR: ANNA JULKUNEN & SALLA VARTIAINEN @ SUNDBYBERG 18 OKT.

Sheriffi X diggar konst, särskilt sverigefinsk sådan, och just nu är vi oerhört nyfikna på Anna Julkunens och Salla Vartiainens dubbelutställning på Kulturcentrums galleri i Sundbyberg, som har vernissage den 18 oktober 2012. Gör som vi, dra på kulturkoftan eller den svarta asymmetriska och bege er till Sundbyberg för en dos sverigefinsk ung kultur!

Anna Julkunen & Salla Vartiainen
18 oktober — 9 november 2012
Vernissage 18 oktober kl. 18

http://www.sundbyberg.se/kulturfritid/evenemang/evenemangsarkiv2012/konstutstallningannajulkunenochsallavartiainen.5.ca28606138a3508bf580003332.html

Anna Julkunen är utsedd till Årets unga konstnär 2012 av Suomiart — en förening för sverigefinska bildkonstnärer. Hon är fotograf och har gått på Fotolinjen på Kulturama. Julkunen tävlade med sitt verk “Untitled” och så här lyder juryns motivering: “Ett noga övervägande av ljus och urval av färger skapar en skörhet och harmoni i bilden. Motivet är avskalat och bilden har en tydlig komposition. Tillsammans ger det ett vackert poetiskt uttryck som tar oss till en drömlik värld.”

Salla Vartiainen
är en sverigefinsk konstnär som arbetar huvudsakligen med digitala media. Hennes bilder hämtar inspiration från serievärlden men de innehåller varken spektakulära händelser eller superhjältar. De är snarare lösryckta ögonblicksbilder vilket ger betraktaren möjlighet att själv ge bilderna olika innebörder. Vartiainen har bland annat studerat fri konst, postproduktion av film samt animation.

 

 

 

 

 
Anna Julkunen: UntitledLeave a Reply