SHERIFFI X GRATTAR: ÅRETS SVERIGEFINLÄNDARE 2012!

Igår kväll öppnade Finlandsinsitutet i Stockholm portarna för Årets Sverigefinländare 2012-galan. Under kvällen prisades sverigefinländare i tre priskategorier: årets unga sverigefinländare, årets vardagshjälte, samt årets sverigefinländare. Galan leddes av radiojornalisterna Christian “Kike” Bertell och Virpi Inkeri och för underhållningen stod Anna Maria Espinosa med band. Kalaset direktsändes på Sveriges Radio P4. Och vem vann då priserna i år?
Jo, årets unga sverigefinländare heter Annika Hirvonen, är kommunfullmäktige (mp) i Sundbyberg och arbetar för att stärka finska språkets ställning. Årets sverigefinska vardagshjälte heter Hannele Iivonen och prisades för sitt musikaliska arbete med barn i den finska församlingen i Stockholm. Årets sverigefinländare heter Anna Anu Viik, arbetar som hemspråkslärare i Gotland och stärker i sitt arbete det finska språket, bland annat via sociala medier. Sheriffi X grattar alla vinnarna!
Lyssna på galasändningen här:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4222Leave a Reply