SHERIFFI X FILM: DOKUMENTÄRFILMEN “INGEN RIKTIG FINNE” HAR FÅTT ETT BIODATUM!

Det har redan länge tisslats och tasslats om den kommande sverigefinska roadmovien “Laulu koti-ikävästä” eller “Ingen riktig finne” som den kallas på svenska och nu har filmen äntligen fått ett svenskt premiärdatum, den 22 mars 2013. I filmen får vi följa den fd. musikern Kai Latvalehtos resa med sin pappa Tauno som går från Uleåborg och till Göteborg, där familjen bodde på 70-talet. Pappan och sonens resa förvandlas till en musikalisk resa som även berättar den sverigefinska historian.  Filmen beskrivs som en renodlad dokumentärfilm, men med inslag av såväl roadmovie- som musikalfilm. För musiken står artister såsom Anna Järvinen, Darya och Månskensorkestern och Markus Fagervall. Regi: Mika Ronkainen.
Mer info om filmen finns på fb, här: https://www.facebook.com/pages/Laulu-koti-ik%C3%A4v%C3%A4st%C3%A4-Ingen-riktig-finne-Finnish-Blood-Swedish-Heart/190897990989299

 Leave a Reply