SHERIFFI X LITTERATUR: LEENA LEHTOLAINEN @ FINLANDSINSTITUTET!

Finlandsinstitutet får litterärt finfrämmat i morgon när en av Finlands främsta deckarförfattare, Leena Lehtolainen besöker institutet. Lehtolainen är kvinnan bakom har de populära deckarna om kriminalkommissarien Maria Kallio och författaren är aktuell med seriens elfte del, Var är alla flickor nu? (Minne tytöt kadonneet?) som nyligen utkom också på svenska. Lotta Olsson, kritiker på Dagens Nyheter, klassade boken som en av 2012 års bästa deckare. Thrillern Var är alla flickor nu? berättar om muslimska flickors livsvillkor i en miljö där urgamla traditioner och rädsla för mångkultur färgar vardagen. Boken är till salu under kvällen. Leena Lehtolainen intervjuas av Anna Jansson, författare som bland annat har skrivit böcker med kriminalinspektör Maria Wern som huvudperson. Lehtolainen är i Sverige på författarturné. Utöver Stockholm står Kolsva, Skinnskatteberg, Tumba, Gävle, Borås och Huddinge på programmet. Turnén är ett samarbete med Bazar-förlag.

En deckare till påsk: en författarkväll med Leena Lehtolainen

Tid: Tors 21/3 kl. 18.30
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Info: 08-545 212 00
Fri entré!

Mer information: www.bazarforlag.se

LehtolainenLeena_c_Sakari Majantie

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Sakari MajantieLeave a Reply