SHERIFFI X TIPSAR: A FINNTASTIC NIGHT @ FINLANDSINSTITUTET 20.4!

Dimitri Keiski, Darya & Månskensorkestern, dockteater, Mukulatfest, pyssel… Det finns onekligen något för alla när Finlandsinstitutet slår upp portarna för årets upplaga av a Finntastic evening! Finntastic är en del av Kulturnatt Stockholms officiella program och har minoriteter som tema. Kvällen arrangeras på Finlandsinstitutet i samarbete med  landets ledande sverigefinska föreningar och organisationer och med stöd av Stockholms stad och Stockholms läns landsting. Missa inte denna finntastiska kulturextravaganza, nu på lördag, den 20 april! FRI ENTRÉ! 

Hela programmet här nedan on på adressen – www.finntastic.se

LÖRDAGEN DEN 20 APRIL 2013 KL. 16.00 – 23.30.

16:00 Dörrarna öppnas

Program för barn

16.00 Dockteater för barn i 2-6 åldern med Milla Risku i Topeliussalen
En humoristisk dockteater-föreställning där du bl. a. får följa atleten Herr Starks förehavanden tillsammans med circuskrokodilen. Av och med Milla Risku, en av Finlands främsta dockteaterkonstnärer som sedan ett år tillbaka bor i Stockholm. Från 3 år och lämplig även för vuxna.
Med Uusi Teatteri och Cirkus Strada.

16.30 Teater för barn i 6-12 åldern på finska: Smakprov av Uusi Teatteris pjäs Sukeltaja/Dykare i Runebergsalen
På ett poetiskt och absurt humoristiskt vis presenterar vi 30 olika yrken med hjälp av en mimisk koreografi. Du får träffa brevbäraren, elektrikern, friidrottaren, frisören, meteorologen, tandläkaren och till slut drömyrket DYKAREN! Målgrupp: 6–12 år.

16.00 Mukulatfest: Rytmikworkshop i Lönnrotsalen
Lär dig svänga med kontrabasisten Robin Molin och pianisten/sångaren Iiris Viljanen. Båda är utbildade inom avancerad rytmik och introducerar detta fält för barnen på ett lustfyllt sätt. Deltagarna får lära sig svängiga rytmer och delta i framförandet i några låtar. Workshopen kretar kring musiken av bandet Fylgia Calling (FIN/SWE).

17.15 Mukulatfest: Pyssel de lux i Lönnrotsalen
skapande tar aldrig slut!

Konst

17.00 – 18.00 Workshop för unga med Anton Wiraeus på innergården

18.00 – 19:00 Vernissage av utställningen Duva/Diva med Stefan Bremer och DuvTeatern
Vernissage för utställningen Duva/Diva av DuvTeatern och Stefan Bremer. Fotoserien Duva/Diva har inspirerats av den mäktiga operavärlden och flamenco-dansens sensualitet. Filmvisning och smakprov ur DuvTeaterns operaföreställning En rovfågel flyger in – en variation på Carmen.

18.00 – 19.00 Vernissage: Tuõddri pee’rel – Berättelser om skoltsamerna, deras liv och kultur
En utställning i Finlandsinstitutets vinterträdgård tar oss på en resa till allra nordligaste Finland där det ihärdiga skoltsamiska folket bor. Representanter för skoltsamiska kulturstiftelsen visar hur man gör traditionell skoltsamisk hemslöjd.

19:00 – 21:00 Visning av dokumentärfilmen Den tysta sångerskan av Anna Blom och Långfilm Productions i Björken
En dokumentär om repetitionsprocessen inför premiären av DuvTeaterns operaföreställning En rovfågel flyger in – en variation på Carmen. I filmen får man lära känna skådespelarna och dansarna som också står modell på fotografierna i Duva/Diva-utställningen som visas i Finlandsinstitutets galleri.

Musik och dans

20.30 – 21.30 Experience Dimitri Keiski (Unplugged) i Sibeliussalen
True talent-vinnaren Dimitri Keiskis senaste album Gypsys Heart kom ut i februari, efter ett uppträdande i Kina där han sjöng för cirka 800 miljoner tv-tittare. Nu är Dimitri tillbaka i Stockholm och framför låtar från den nya skivan där han återvänder till tiden då han lärde sig spela gitarr.

22.00 – 23.30 Darya och Månskensorkestern i Sibeliussalen

Darya och Månskensorkestern har underhållit påallt från klubbar på Södermalm, nergågna Folkets hus, hajpade finska indiepopfestivaler och urspårade förortsfester. I tangons fyrtakt har Darya Pakarinen och Månskensorkestern fått grånande krigsveteraner att gråta, hipsters att dansa pardans och alla att vandra hemåt med krossade hjärtan. TilI dessa vackra berörande melodier avslutas kulturkvällen.

Kvällsöppet på biblioteket 17-22
Baren öppen 19.00 – 23.30

FRI ENTRÉ! VÄLKOMNA!!

Snickarbacken 4, Stockholm

 

 Leave a Reply