SHERIFFI X KONST: ÅLANDS KONSTMUSEUMS SAMLINGAR @ NORRTÄLJE

Vi välkomnar gärna sommaren med konst med finsk feeling och vill därför tipsa om utställningen “Människor och minnen” som visas just nu på Norrtälje konsthall. Utställningen innehåller 60 verk av 43 konstnärer, varar flera tillhör den finska konsthistoriens absoluta toppskikt, såsom exempelvis Albert Edelfelt och Akseli Gallen-Kallela. Museet beskriver utställningen såhär “I utställningen Människor och minnen möter vi såväl bilder av människor och miljöer som känslor, stämningar och tankar från 1800-talet fram till våra dagar. Många personer och vyer är direkt igenkännbara från Åland, men motiven sträcker sig även till inre världar och andra landskap.”
Läs mer om utställning, som pågår tom. 15 september här:
http://www.norrtalje.se/Kultur-och-fritid/Kultur/Konsthallen/Utst/

Virginie

Albert Edenfeldt “Virginie”

 Leave a Reply