SHERIFFI X LITTERATUR: SOFI OKSANEN @ GÖTEBORG!

Göteborg får litterärt finfrämmat på måndag när författardrottningen Sofi Oksanen besöker Stora Teatern för att berätta om sin nya roman “När duvorna försvann”. Romanen är en fortsättning på Oksanens romansvit om Estlands historia och berättelsen skildrar tre personers liv under ockupation, motstånd och förräderi i Estland runt andra världskriget. Sofi Oksanen (född 1977) är uppvuxen i Jyväskylä i Finland med en estnisk mor och en finsk far. Hon fick stor framgång med sin debut “Stalins kossor” (2003) som följdes av “Baby Jane” (2005). 2010 slog hon igenom stort med “Utrensning” som getts ut i över tjugo länder, bland dem Frankrike, Tyskland och USA. Romanen belönades med Nordiska rådets litteraturpris. 2013 fick Oksanen Svenska Akademiens nordiska pris. Läs mer om författarträffen här:
http://ifsgbg.se/

 

Sofi Oksanen i samtal med Ingrid Elam
Stora Teatern,  mån 27 maj, kl. 19.00.
Samtalet kommer att tolkas av Oscar Rossi.
Fri entré.

sofi-oksanen-skrivmaskin1

Foto: Toni Härkönen

 Leave a Reply