SHERIFFI X INTERVJU: FEM SNABBA TILL ANNA HEIKKINEN

Anna Heikkinen är frilansmusiker, sångerska och musiklärare. Sheriffi X träffade henne i samband med en spelning på Café Nina i Göteborg och snackade såväl finsk tango som latinamerikansk vistradition.

Anna Heikkinen, du och Emil Pernbald framför latinamerikanska visor på spanska, berätta mer!
– Det finns en rik vistradition i latinamerika som jag gillar. Vi har spelat ihop i över tio år av och till och vi blir aldrig trötta på dessa fantastiska låtar.

Har ni något finsk på repertoaren?
– Ja, en låt. Det är en låt som Arja Saijonmaa har sjungit (Jag vill tacka livet) och som ursprungligen är en låt av och med Violeta Parra. 

Har du andra musikaliska projekt eller spelar du med andra band?
– Jag är med i trion go:tango som spelar argentinska tango sedan fyra år tillbaka. Vi har utökat repertoaren med den finska klassikern Satumaa. Det är den enda låt jag kan på finska.

Du har ett finsktklingande efternamn, berätta om det!
– Min pappa, som idag är 73 år, kom till Sverige under efterkrigsåren som nioåring men han är så gott som svensk. Men i takt med att pappa blir äldre så vill jag se det Finland han en gång kom ifrån. Inte bara där pappa kom ifrån utan hela min släkt på pappas sida. Jag vill ha en vuxen relation till allt det där. Vi har planerat att åka till Finland nu till sommaren och hyra en husbil och åka runt i södra Finland. Drömmen blir att ta sig till Terijoki som ligger i Karelen på Ryska sidan vid Österjön.

Blir din pappa glad när han hör att du sjunger en finsk tango?
– Det gör varken till eller från. Pappa är präst och strängt religiös så tango var inget man varken lyssnade på eller sjöng.

Text: Nina Sinkkonen

Lyssna på go:tango här:
www.mcv.se/go-tango/

Mer info om Café Nina:
www.facebook.com/kafenina

316056_381118622000826_858710488_nLeave a Reply