FINSKA MYTER @ SCENKONST LABORATORIUM!

Karelska piroger och Kalevala. Fem tusen sjöar och tango. Bastu, kniv, vodka och tjära. Flera bröder och en stuga i skogen. Det finns gott om myter om Finland. Men vad är Finland egentligen? Detta behandlas i pjäsen “Vi tittar på Finland”.
“För tjugo år sen liftade jag och mina klasskompisar Helen och Åsa från Stockholm till norra Finland. Än idag har vi inspirerande och starka minnen från den resan” säger Ossi Niskala, skådespelare, dansare, koreograf på Västmanlands Teater om pjäsen, som är ett samarbete mellan Västmanlands Teater, Uusi Teatteri och Sverigefinska Ungdomsförbundet/Revitalisera mera. Med hjälp av film, bild och teater berättar föreställningen om myter om Finland och vad det kan vara att vara finne.

Läs mer om pjäsen här:
http://vastmanlandsteater.se/forestallningar/cityfestivalen/vi-tittar-pa-finland/

Visas den 27, 28 och 29 juni
Fri entré!
På scen: Ossi Niskala, Erika Strandman, Kim Vuohtoniemi och Maija Kumlin.

sauna2R0804_450x300Leave a Reply