SHERIFFI X SPOTIFYGÄST #1 BIANCA KRONLÖF

Trumpeter! Fanfarer! Det är premiär för musikserien “Sheriffi X Spotifygäst”! I serien presenterar diverse spännande gäster en egen skräddarsydd Spotifylista som ackompanjeras av en intervju med gästen. Och först ut är skådespelare, komikern, sverigefinnen och kvinnan bakom youtube-kioskvältaren “Så jävla PK”, Bianca Kronlöf.

BIANCA, WHAT’S UP, VAD SYSSLAR DU MED?
Jag skall åka till Oslo, jag har fått huvudrollen i en långfilm och skall filma hela sommaren. Filmen heter “Svenskjävel” och regisseras av Ronnie Sandahl, det är hans långfilmsdebut.

BERÄTTA MER!
Filmen är ett triangeldrama som handlar om svenskar som är i Oslo och jobbar, det är själva ramberättelsen. Filmen handlar även om att hitta sig själv.

DETTA ÄR ÄVEN DIN LÅNGFILMSDEBUT, ELLER HUR?
Ja, det är skitspännande! Jag är jätteglad och manuset är jättejättebra!

DIN OCH DIN SYRRAS YOUTUBEVIDEO “SÅ JÄVLA PK” LÖPTE AMOK I VÅRAS:
http://www.youtube.com/watch?v=aZ1Ts3Mcpkw
BLEV DU ÖVERRASKAD AV HUR POPULÄR VIDEON BLEV?
Jag blev totalt chockad av hur filmen togs emot, det var bara “Boom”! Så stort. Det var verkligen helt otroligt.

DU ARBETAR TILLSAMMANS MED DIN SYSTER TIFFANY, NI VERKAR VÄLDIGT TIGHTA!
Jag och Tiffany bor tillsammans, hon håller på med feministisk reggae och jag har en feministisk teatergrupp som håller på med humor och Tiffany är min bollplank i allt jag gör. Hon har så jävla bra humor och ett satiriskt tänk, vi jobbar alltid ihop.

NI HAR FINSKA RÖTTER?
Våra föräldrar är från Finland, från Vasa och vi har alltid pratat finska hemma och vi är tvåspråkiga. Vi har alltid varit mycket i finland på somrarna och det känns som en väldigt viktig del för mig.

VILKEN SLAGS HUMOR GILLAR DU?
Jag gillar politisk satir, svart humor och jag gillar humor som helt plötsligt kan vända och bli allvar och allvar som vänder och blir humor. Jag gillar smärtsam humor, det att det ibland kan göra ganska ont.

OCH DET GJORDE GANSKA ONT NÄR DU GJORDE “SÅ JÄVLA PK”?
Ja, det är ju min smak, min humor, jag gör det som känns rätt för mig.

DU GÖR STAND-UP OCKSÅ, DET KALLAS JU OFTA FÖR HUMORISMENS SVÅRASTE GREN?
Första gången var det en teaterchef på Dramalabbet som ville att jag skulle göra något, jag fick 20 minuter på scenen. Jag tackade ja till det och sen gick jag och spydde, haha. Men sen tänkte jag, jävlar, det är bara att köra och det gick skitbra. Men jag var jättenervös, jag tänkte att publiken skulle anfalla mig. Det är något stört med att gå upp på en scen och säga hejhej, nu skall jag vara rolig!

Text: Sanna Posti Sjöman

BIANCA KRONLÖF
född: 1985
yrke: skådespelare och komiker
bor: stockholm
utbildning: teaterhögskolan i göteborg
aktuell: arbetar med långfilmen “svenskjävel”.
http://blogg.djungeltrumman.se/biancatiffany/

Bianca Kronlöfs Spotifylista:Leave a Reply