LITTERATUR: KJELL WESTÖ @ FINLANDSINSTITUTET, 1/10!

Med allt fler grymma författarbesök, börjar Finlandsinstitutet i Stockholm likna ett mecka för finsk litteratur. Och nu är det dags för ett nytt finbesök av ingen mindre än Kjell Westö, som besöker institutet på tisdag den 1 oktober! Finlandssvenska författaren Kjell Westö är främst känd för sina episka berättelser som känsligt och insiktsfullt skildrar Helsingforsmiljöer. I sin nyaste roman Hägring 38 fortsätter Westö kring välbekanta teman och läsaren befinner sig mitt i trettiotalets Helsingfors där Helsingforsbornas liv influeras av Europas splittring och gamla minnen från inbördeskriget. Prisbelönta Westö har bl. a. vunnit Nordiska Rådets litteraturpris och Finlandiapriset samt mottagit pris av Svenska Litteratursällskapet i Finland, Statens litteraturpris och även fått Helsingforsmedaljen för förtjänster som Helsingforsskildrare. Romanen Där vi en gång gått belönades med Finlandiapriset och filmatiserades år 2011. Westö berättar om sin nyaste roman Hägring 38 i samtal med Anders Eriksson.

Författarträff med Kjell Westö
Tisdagen 1 oktober kl. 18:30
Kjell Westö

Biljetter: 50 kr
Obs! Kontantbetalning!
Info: 08-545 212 00

Finlandsinstitutet
Snickarbacken 4, Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Katja LösönenLeave a Reply