PREMIÄRLÄSNING AV “NÄR DUVORNA FÖRSVANN” @ DRAMATEN 23/11

Det är ingen hemlighet att vi diggar författaren Sofi Oksanen och om även du är svag för författaren, missa inte premiärläsningen av hennes pjäs “När duvorna försvann”, med efterföljande författarsamtal på Dramaten! Samtalet med Sofi Oksanen sker på finska men tolkas till svenska. Magnus Florin, chefdramaturg på Dramaten, leder samtalet. När duvorna försvann baseras på Sofi Oksanens roman med samma titel och är en berättelse om Estlands närhistoria – den tyska ockupationen under andra världskriget och det sovjetstyrda 1960-talet. Huvudpersonen Edgar lever för att bli accepterad, vilket får honom att både bära nazistuniform och spionera för KGB.
Dramatiseringen är en beställning av Finlands nationalteater, där den har urpremiär den 27 november. Läsningen är en del av FINNDrama, ett samarbete mellanRiksteatern, Dramaten, Turteatern och Uusi Teatteri med syfte att sprida nyskriven finsk dramatik i Sverige. Satsningen inleddes 2009 och har hittills resulterat i 12 stycken tillgängliggjorda pjästexter.
Läsningen är iscensatt av Nils Poletti, konstnärlig ledare för Turteatern. Medverkande skådespelare Erik Ehn, Björn Granath, Livia Millhagen, Magnus Roosmann, Nadja Weiss

När duvorna försvann @ Dramaten Lördag 23/11
Längd 1 timme och 15 minuter utan paus.
Pris 100 kr.
Biljetter på www.dramaten.se

2796749_526_350Leave a Reply