NAZIFRUAR @ TURTEATERN I KÄRRTORP 21.4!

Vad visste de högt uppsatta nazisternas fruar om sina mäns verksamhet i förintelsens tjänst? Var de ovetande, naiva, övertygade nazister eller medlöpare som bestämde sig för att blunda för verkligheten? Frågorna ställs i pjäsen “Nazifruar”, som är skriven av den finska manusförfattaren Gunilla Hemming och som iscensätts på Turteatern i Kärrtorp. den 21 april.
“För några år sedan hade den här pjäsen känts som ett historiskt dokument, en bild av dåtidens ondska. Idag är det en varning om något vi just nu springer huvudstupa in i. Att stövlarna marscherar genom Europa är inte en metafor. Det är en verklighet. Vi kan inte läsa den här historien utan att fråga oss vilken roll vi skulle ha haft i 30-talets Europa. Vilken skuld skulle vi ha haft då? Vilken skuld har vi idag? Vi måste vara ärliga. Vi är alla Nazifruar” skriver Nils Granberg och Andrea Björkholm om pjäsen.

TURTEATERN 21 Apr 2014 16:00 – 17:30
Läs mer om pjäsen här: http://turteatern.se/kalender/reading-nazifruar/
Och här hittar du biljetter: https://kulturbiljetter.se/varukorg/index/nazifruar-1624/2784/
Läsningen är ett samarbete mellan Uusi Teatteri, Dramaten, Riksteatern och Turteatern och en del av projektet FINN-Drama. FINNDrama presenterar ny finsk dramatik i Sverige. Mer info om projektet och översatta texter på https://www.riksteatern.se/finndramaLeave a Reply