SPOTIFYGÄST #3 : SUVI!

Sheriffi x spotifygäst #3 är singer/songwritern Suvi! Lyssna på hennes Spotifylista här till höger och läs vår intervju med artisten här nedan!

Suvi, grattis till din singel “Find you”. Berätta lite mer om den!
Tusen tack! ”Find You” är i första hand skriven med hjälp av gitarr och sång (vilket är basen för det mesta vi gör) av mig, Carl Johan Holmqvist och Julius Duhs (även producent, co-prod Anton Friskopp). Soundmässigt är låten nära släkt med ”Bleeding for Your Love”. För mig handlar låten om att hitta rätt tillsammans när man möter totalt jävla mörker och livet bara snedtrippar.

Vi diggade även “Bleeding for your love” när får vi ta del av ett fullängdsalbum?
Soft! Ja – jag hoppas att det blir av snart. Formen och låtarna är klara – lite inspelning och justeringar kvar. Jag vill dock inte mosa ut den för tidigt. Vi sitter mitt i förhandlingar med ett par bolag som skulle kunna hjälpa till med släppet. Känns vettigt.

Du kommer ursprungligen från Finland men bor i Sverige numera, när flyttade du till Sverige?
Yes, det stämmer. Flyttade hit för första gången med min familj när jag började ettan på gymnasiet. Efter drygt ett år drog jag tillbaka till Finland och tog studenten där. Efter gymnasiet kom jag tillbaka till Stockholm och har bott här sedan dess.

Din musik liknas vid Björk och Peter Gabriel, hur skriver du sånger?
Fina referenser. Jag skriver mest med andra och är rätt dålig på de flesta instrument. Därför är det grymt bra att sammanstråla med låtskrivare som har andra kvaliteter än en själv haha. Det är även en av anledningarna till att jag inte kör någon singer-songwriter-stil – jag har så många grymma musiker omkring mig – framförallt mitt band – så att jag lämnar gärna plats åt dem. Jag gillar att sitta på golvet och sjunga och trumma på grejer. Brukar även laga mat i samband med en session. Då kopplar jag av och får lite distans till låten – samt kan se till att folk inte får för lågt blodsocker och blir griniga!

Du har visst hämtat inspiration från det finska landskapet till ditt sound?
Oj ja säkert..eller? Haha. Jag är nog en sådan där som folk skulle kunna kalla för ett naturbarn. Men blir inspirerad av att uppleva naturen på många olika sätt. Har många barndomsminnen från landstället i Finland. Det sitter nog i rätt hårt.

Vad händer under 2014?
Mycket! Massor av spelningar, nya låtar ska komma ut. Bra grejer & nya äventyr.

Berätta gärna kort om din Spotifylista för Sheriffi X!”
Åh bara en nypa av alla grymma låtar som jag älskar! Olika stämningar och vibes. Mycket av det goda.

www.suviofficial.com

Text: Sanna Posti Sjöman

Lyssna på Suvis Spotifylista här till höger —–>

Portugal. The Man – Sleep Forever
Goat – Run To Your Mama
Bon Iver – Flume
Led Zeppelin – Immigrant Song
James Blake – Retrograde
Jimi Hendrix – Hey Baby (New Rising Sun)
Pryda – Reeperbahn
Bulgarian Symphony Orchestra – Initials BB
Crosby, Still & Nash – Helplessly Hoping
Blind Willie Johnson – Nobodys Fault But MineLeave a Reply