Konstnären Alyssa Ayeb föddes i Hamburg till en pappa “från Tataouine, en liten ökenstad i södra Tunisien där Sahara sveper in, och som gjort sig känd bland Star Wars-fantaster för att en del ökenscener spelats in i dess omgivningar” och en mamma från Ylitornio “norra Finlands midvinterland, där sommarsolen aldrig går ner. Där myggen äter en levande och man av ynnest kan benådas med att  få uppleva norrsken, Aurora Borealis”. Nu är konstnären aktuell med sin utställning på sverigefinska Café Nina i Göteborg!  

“Det finns något jag skulle kunna berätta om varje tavla, men en bild ska tala för sig själv. Däremot så finns det en röd tråd att beskriva, framförallt med dom mindre tavlorna. Den röda tråden är kopplingen till jorden, allt liv på den och rymden som omger den. Även om den moderna människan i mycket kan uppleva sig som alienerad ifrån sin levande omgivning, eftersom hon byggt sin värld genom att sätta upp gränser, så är vi alla jord och vår livlina är kopplingen till jorden. Vi kan överleva utan våra ideal men inte utan mat och framförallt inte utan vatten” berättar Alyssa om sina verk och sitt konstnärsskap.

ALYSSA AYEB
Mittivernissage Café Nina
Söndagen den 8 juni kl. 14-17
Utställningen pågår tom. 30 juni.

https://www.facebook.com/kafenina