SISURADIOS SOMMARPRATARE 2014!

Sommar i P1 i all ära, men vi är minst lika peppade inför premiären av Sisuradios sommarpratare 2014. Totalt nio sverigefinnar delar med sig av sina berättelser för radiolyssnarna och ämnena varierar från att driva ekokafé i Malmö, om att förlora en syster och att klättra på höga höjder. Nytt för i år är två helt svenskspråkiga sommarpratare som sänds under två söndagar i augusti. Första sommarprataren ut i etern är Viktor Fors Mäntyranta, den 18 juni.

Sisuradios sommarpratare på finska 2014 är:

18/6 Viktor Fors Mäntyranta
Musiker med rötter i Tornedalen, pratar om identitet och hur kulturen formar människan.

25/6 Henna Ohranen
Utvald att sommarprata från Sisuradios publiknätverk, kommer att tala om systerskap och att förlora en syster.

2/7 Tomas Laustiola
Skådespelare och regissör med lång karriär bakom sig. Talar om hur barndomens flytt från Sverige till Finland och sedan tillbaka till Sverige som vuxen påverkat livet.

9/7 Jenni Brahemark
En gång hade hon ett bra jobb med en bra lön i Köpenhamn. Men en dag förstod hon att hon ville driva eget företag, och är numera ägare av ett ekologiskt kafé i Malmö.

16/7 Sam Ghazi
Läkare och författare, inleder sitt sommarprat med en nyligen översatt dikt ur sin diktsamling – om hur det är att genomföra en obduktion och skriva om livet.

23/7 Said Belhaj
Bergsklättraren vars hobby är så mycket mer än ett fritidsintresse. För honom är klättring på höga höjder en hel livsstil som tar honom runt världen.

30/7 Johanna Jussinniemi
Även känd som Puma Swede, porraktris verksam i USA. Tidigare blyg hästtjej, numera rättfram och frispråkig.

6/8 Nina Korvela
Skriver på en doktorsavhandling om avund och vet hur det är att leva med sjukdomen MS.

Sisuradios sommarpratare på svenska:

10/8 Said Belhaj
Bergsklättraren vars hobby är så mycket mer än ett fritidsintresse. För honom är klättring på höga höjder en hel livsstil som tar honom runt världen.

17/8 Mary Juusela
Adopterades från Indien till Sverige och berättar om hur det är att inte få vara med, att söka efter identitet och om kampen för att bli sedd och älskad.

Sisuradios sommarpratare hör du alltså på onsdagar klockan 18:30-19:00 i P4 i Sveriges Radio. Under fotbolls-VM har Sisuradio inga egna analoga sändningar, men då precis som alltid, hörs sommarpratarna digitalt. Repris på söndagmorgnar i programmet Kulttuurisunnuntai i P2 och i Stockholm på P6. Sisuradios svenskspråkiga sommarpratare hörs den 10 och 17 augusti klockan 23:03 i P4.Leave a Reply