ANSSI KASITONNI OCH MARIA STEREO @ UMEÅ!

Hör upp, alla popkultursugna Umebor! Vad är det som binder ihop Whitney Houston och Axl Rose, Girl Power- och Heavymetal-loggorna samt glansiga pappgitarrer med en bunt pedaler? Frågan ställs av Mixtape, utställning av Maria Stereo och Anssi Kasitonni, som visas i Gitarrmuseets gästutställningslokaler i Umeå, just nu!

“Musiken i alla dess former spelar en central roll i Anssi Kasitonnis och Maria Stereos konst. Det mångsidiga konstnärsparet inspireras sig både av musiken i sig och kulturen kring den. I deras konst möter man såväl kitschiga fanbilder och heavymetal-loggor som stora eller små instrument gjorda av olika materialer. Kasitonnis och Stereos konst är en intressant blandning av olika medier. Materialer som papp, metall, papper och keramik är vanliga och de används uppfinningsrikt i ritningar, skulpturer, installationer, filmer och assemblage”.

Utställningen produceras av Finlandsinstitutet i samarbete med Guitars the Museum i Umeå.
Läs mer här:
http://www.vk.se/1186142/hyllar-musikkultur-i-utstallning
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.642677835780928.1073741868.101968733185177&type=1Leave a Reply