ROSA LIKSOM @ MALMÖFESTIVALEN I AUGUSTI!

Burkaprydda kvinnor i typiska skandinaviska miljöer. Vackra bilder om krockar och möten. Så beskrivs mångkonstnären och författaren Rosa Liksoms utställning, som visas på Malmöfestivalen i augusti!
De burkaklädda gestalterna vandrar omkring på ställen som förknippas med Finlands nationallandskap; på grönskande skogsstigar, i stillsamma kyrkomiljöer, på havsstranden, men också i urbana miljöer som i förorten och på övergivna områden.

Rosa Liksom har sedan 2005 fotograferat en serie av verk såväl i sina hemtrakter som på sina resor, och hon uppträder också själv beslöjad på flera bilder. Bilderna bär således också på spår av konstnären själv.

ROSA LIKSOM PÅ MALMÖFESTIVALEN
BURKA-utställning
Rosa Liksom
St. Petri kyrka, Malmö, Malmöfestivalen
22/8 2014 kl. 13.00-21.00
Författarsamtal med Rosa Liksom 22/8 kl. 19.00-20.00Leave a Reply