SVERIGE- FINLÄNDARNAS ARKIV SÖKER PROJEKT- KOORDINATOR!

Hör upp, alla sverigefinnar som alltid drömt om att arbeta som projektledare för ett minoritetsprojekt! Sverigefinländarans arkiv söker en projektkoordinator till en demokrati – och ungdomsprojekt finansierad av allmänna arvsfonden. Projektet genomförs i nära samarbete med Sverigefinska Ungdomsförbundet. Enligt arkivet är projektet treårigt men genomförs ett år i taget.

Mer info:

Syftet med projektet är att öka ungdomars möjligheter till delaktighet när det gäller minoritetsfrågor. Målgruppen är förvaltningskommunernas minoritetsbarn och ungdomar. För att uppnå detta ska projektet utveckla metoder som stärker minoritetsungdomars möjligheter till inflytande i sina kommuner och samhället i stort. Långsiktigt ska projektet leda till att barn och unga blir representerade i förvaltningsområdenas samrådsgrupper. Prioriterat område: demokrati och delaktighet.

Kvalifikationer
Projektkoordinator skall kunna svenska och finska och ha kunskaper och kännedom om demokrati- och ungdomsfrågor och minoritetspolitiken. Vi söker en person som har en samhällsvetenskapligt och/eller humanistisk utbildning. Projektet förutsätter samarbetsförmågan, i synnerhet aktiva kontakter till förvaltningsområden och till andra nationella minoriteter. Du kommer att jobba självständigt men även i ett team som stöder ditt arbete.
Sverigefinländarnas arkiv är ett minoritetsarkiv och informationscentrum, som har sitt huvudsäte i Stockholm och i Eskilstuna. Mer information om Sverigefinländarnas arkiv får du via vår hemsida www.arkisto.org.
Skicka din ansökan via online med kort brev och CV senast den 15/8 till:

Markus Lyyra, ordförande
e-post: markus.lyyra@svenskakyrkan.se
Och
Erkki Vuonokari, arkivchef
e-post: erkki@arkisto.orgLeave a Reply