FOSTERLANDET @ GÖTEBORGS STADSTEATER!

Fram med näsdukarna, gott folk! En lika omvälvande som vacker berättelse har premiär på Göteborgs Stadsteater i februari. Familjekrönikan “Fosterlandet” är ett epos som sveper över tre generationer och är signerad en av våra stora favoriter, teateroraklet Anna Takanen.

Fosterlandet handlar om att inte riktigt hitta sin plats och att längta till något utan att veta vad man längtar till. Den bygger på historien om ett av tiotusentals finska krigsbarn som blev kvar i Sverige efter andra världskriget och innehåller stoff från både dramatikern Lucas Svenssons och regissören Anna Takanens finska bakgrund.

Produktionen är ett nära samarbete med Svenska Teatern i Helsingfors och skådespelare från båda teaterhusen medverkar. Efter Göteborg flyttar Fosterlandet naturligtvis till Finland där den spelas på Svenska Teatern i vår.

Biljetterna har släppts och kan köpas härLeave a Reply