A FINNTASTIC EVENING @ FINLANDS- INSTITUTET 25.4!

Hör upp alla kulturens vänner i Stockholm! Under Kulturnatt 2015 får Finlandshuset ett retrofilter och hela kvällen präglas av finsk 50-talskänsla. A Finntastic Evening samlar stora delar av det sverigefinländska kulturlivet och bjuder på lite Finland i Stockholm. Finntastics 2015 har en tonvikt på musiken. Kvällen kronas med en sprakande show av Pietarin Spektaakkeli, ett genreöverskridande band som från en sång till en annan lånar delar av reggae, folk, blues, rockabilly och mer! Först upp på scen är Frida Andersson, som under Finntastic kommer att sätta en 50-tals anda till sin finlandssvenska singer-songwriterstil. Bandet Periferia bjuder på klassisk finsk taggtrådsmusik – som hämtat ur en Kaurismäki film. Kvällen börjar med vernissage och artist talk med konstnärsduon Tärähtäneet Ämmät (Nutty Tarts). Monokini 2.0. är en ställningstagande utställning inte att missa! Den tvåspråkiga teatern UusiTeatteri bjuder på den mimiska föreställningen ”Dykare” och vad vore 50-talet utan lite boogie-woogie? Dansgolvet står öppet hela kvällen, men redan under den tidigare kvällen bjuder Ebbas Dansklubb upp till dans. För barn och pysselsugna vuxna ordnar Mukulat en konstverkstad i 50-tals anda. Biblioteket håller också kvällsöppet! Kvällens trådar hålls ihop av komiker-imitator-spektakel Christoffer Strandberg. Allt detta och lite mera på Snickarbacken på Östermalm.

Schema:
18.00-18.45: Vernissage och Artist Talk. Tärähtäneet Ämmät (Nutty Tarts): Monokini 2.0.
18.30: Teaterföreställningen Dykare med UusiTeatteri
19.00: Öppet 50-tals dansgolv med Ebbas Dansklubb/Pyssel med Mukulat
20.00: Frida Andersson i 50-tals tappning
21:00: Periferia
22:00: Pietarin SpektaakkeliLeave a Reply