KONST: MARKKU HUOVILA @ FINLANDSINSTITUTET!

Hej kompisar! Sheriffi X är tillbaka från semestern och vill passa på att påminna att det är vernissage i Stockholm i kväll! Markku Huovilas teckningar, målningar och satir ställs nämligen ut på Finlandsinstitutet. Markku Huovila (f. 1947) gör satir/skämtteckingar på olika språk, seriestrippar, affischer, bokomslag och -illustrationer, karikatyrer, samt målar tavlor i sin ateljé på Järvafältet i Stockholm i “sötsurrealistisk” stil. Han har tilldelats bl a Stockholms Stads Konstnärsstipendium och första pris i Helsingin Sanomats skämtteckningstävling. Läs mer om Huovila här!

MARKKU HUOVILAS TECKNINGAR, MÅLNINGAR OCH SATIR
Utställningstid: 21 augusti – 28 november 2015
Vernissage: 20 augusti 2015 kl. 17
Plats: Finlandsinstitutets bibliotek, Snickarbacken 4, Stockholm

Markku Huovila sömnen

 Leave a Reply