FILM: FINSKT BIOMYS I GÖTEBORG I HÖST!

Finsk film tar över Göteborg i höst! Hösten är biomysets gyllene tid och för den som vill ta del av finsk film kan vi tipsa att Kulturhuset Blå Stället i Angered bjuder på biokarameller såsom Jörn Donners “Armi elää” (Armi alive) som handlar om den legendariska grundaren av Marimekko, Armi Ratia. På duken syns även Timo Peltomaas dokumentär “Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva” (Dream driven), som handlar om Juho och hans vänner och drömmen om en rättvis värld. Dessutom visas Johanna Vuoksenmaas komedi “Viikossa aikuiseksi” (Vuxen på en vecka) som skildrar människans snubblande försök att bli vuxen.

Armi elää! sön 4/10 kl. 17.30 Autolla Nepaliin- Unelmien elokuva, sön. 1/11 kl. 17.30
Viikossa aikuiseksi, sön 6/12 klo 17.30
www.hagabion.se

Finskt även på Bio Roy i höst! Göteborgs förening Norden visar också finska biofilmer i Göteborg i höst, i samarbete med Stockholms Finlandsinstitut och Finlandssvenska Föreningen i Göteborg. Filmerna visas på torsdagar på Bio Roy på Kungsportsavenyn. Repertoaren är densamma som på Blå Stället men på Bio Roy visas även Dome Karukoskis film ”Mielensäpahoittaja” (The Grump) som handlar om en man som är övertygad om att precis allt var bättre förr samt Johanna Vuoksenmaas fartfyllda komedi ”21 sätt att förstöra sitt äktenskap”, berättelse om kärlek, olika relationer och äktenskap”. Filmerna visas mellan den 22 oktober och den 10 december. För mer info om filmerna och biotiderna, besök: www.goteborg.se/suomeksi

armiLeave a Reply