TEATER: PREMIÄR FÖR FOSTERLANDET @ STOCKHOLM IDAG!

Hör upp, alla teaterfans! Idag är det äntligen premiär för Fosterlandet, skriven av den svenska dramatikern Lucas Svensson och i regi av Anna Takanen, som verkar som Kulturhuset Stadsteaterns teater- och scenkonstchef. Fosterlandet är en av 2015 års mest hyllade föreställningar och hade urpremiär på Göteborgs stadsteater där den spelade för fulla hus. Föreställningen, som är inspirerad av Takanens egen familjehistoria, är ett samarbete med Svenska Teatern i Helsingfors, där den hade finsk premiär våren 2015.

Fosterlandet är en skakande berättelse om kärlek, uppoffringar och svek. Om mödrars makt över sina barn. En episk familjeberättele, lika personlig som politisk. I centrum står ett av nästan 80 000 finska krigsbarn som skickades till Sverige under andra världskriget.

Läs mer och se biljettinfo här!
FosterlandetLeave a Reply